Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Consultori de Francesc Ferrer i Guàrdia: famílies i esplai

Consultori de Francesc Ferrer i Guàrdia: famílies i esplai

Francesc Ferrer i Guàrdia, un dels nostres referents educatius més emblemàtics, també s’ha volgut apuntar al Som Esplai! A través d’una potent wifi interdimensional es connectarà des del Més Enllà per respondre a tot allò que els esplaieros i esplaieres volgueu preguntar-li en aquest Consultori digital. No us talleu i envieu-li les vostres qüestions, dilemes i dubtes a consultoriferreriguardia[arroba]gmail.com.
Atenció personalitzada des del Més Enllà, això sí que només ho tenim a Esplais Catalans!

 

Pregunta: Benvolgut Esperit d’en Ferrer, hi ha una pregunta que neguiteja les esplaieres i els esplaieros. Ens agradaria saber la vostra opinió: quin ha de ser el paper de les famílies a l’esplai?

Les famílies? Ha canviat molt, això de les famílies. Però vaja, a l’Escola Moderna ja fèiem activitats formatives els diumenges, obertes a pares i mares. O sigui que jo ja ho tenia pensat, això, el que passa és que ja ni me’n recordo de com anava. El que sí que recordo és que manava jo.

He de dir que als anarques això de la família sempre ens ha grinyolat una mica, francament. La gent pareix i es pensa que el nen és seu, com qui té un gos o un gat, i no és veritat. Només l’han parit, però és de tots. Que se l’estimen? Ja m’ho imagino, faltaria més, però no són els únics, oi?

El meu consell és que no en feu massa cas. A la que et despistes estan ficant els nassos per tot arreu. No tenen formació, no tenen criteri, no s’entenen entre ells i les seves reunions són un guirigall. Perquè és clar, sempre hi ha el pare o la mare que tenen idees, no? Els pitjors, aquests són els pitjors. No foten ni brot però sempre estan allà donant pel sac. Què volen? Dir com s’ha de fer esplai? Que en montin un, ja que en saben tant!! A veure com els hi va i fer-se els enteradillos amb les fieres. I amb els altres pares!

També és cert que aquí al Mésenllà he sentit a dir que en algun esplai ajuden i tot. Jo no me’n refio.

Que portin les criatures, que paguin les quotes i que deixin el món tranquil. O és que no tenen res millor a fer? Potser és això. Gent avorrida que vol controlar la criatura.

Monteu-los un parell d’activitats de tant en tant perquè se sentin importants i a prendre vent.

Perdoneu però us he de deixar, que tinc molt mal de cap.

Submit a Comment