Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Protocol per actuar contra els abusos a menors en l’educació en el lleure

Protocol per actuar contra els abusos a menors en l’educació en el lleure

Autor: Fundació Vicki Bernadet

El passat 14 de juliol el Departament de Joventut de la Generalitat de Catalunya va publicar el protocol d’abusos sexuals en l’àmbit del lleure el que porta per títol ‘L’Educació en lleure com espai de protecció’.

Els vincles de confiança que es poden crear amb els professionals i voluntaris/es, augmenta la probabilitat que un infant, adolescent o jove verbalitzi situacions de maltractaments i abusos a persones que percep com properes i a la vegada amb situació d’ajudar-lo. Però a la vegada hem de ser conscients de que les activitats que es realitzen poden tenir riscos, si existeix un abús de confiança o els límits no queden clars.

La Fundació Vicki Bernadet ha estat l’encarregada de redactar els continguts d’aquest protocol en què s’indica a professionals i voluntaris del lleure com haurien d’actuar davant la revelació d’una situació d’abús sexual infantil,  i conèixer el circuit i els recursos als que pot acudir.

Ens semba que pot ser una eina molt útil per a monis dels esplais, tant per les activitats d’estiu com durant tot el curs.

Clica aquí per veure la infografia del protocol L’educació en lleure com espai de protecció

Submit a Comment