Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Refugiats i refugiades: no esteu soles!

Refugiats i refugiades: no esteu soles!

Autors: Monitores i monitors de l’esplai Roques Albes de Sallent

El passat dissabte 11 de Juny els monitors i les monitores de l’esplai Roques Albes de Sallent, juntament amb els companys i les companyes de l’Ateneu Popular Rocaus del poble, vam organitzar una jornada on la solidaritat va ser la protagonista. La finalitat? Recollir tants diners com poguéssim per tal d’ajudar a tota la gent que es troba atrapada a les fronteres d’Europa.

La idea de dur tot això a terme va sorgir en una reunió de monitors i monitores. A l’esplai, cada any intentem reivindicar pels carrers de la vila tot allò que els infants i els joves creuen que els pertoca o que és necessari per millorar el poble (mireu l’article que vam escriure l’any passat: Tenim dret a Jugar!). Aquest any però, i amb la seva aprovació, vam decidir que en comptes de reivindicar alguna cosa per a nosaltres, era molt més important ajudar a tota aquesta gent que ho necessita.

La veritat és que no podem estar més contents i contentes de com va anar tot. El dia va començar amb una plantada de tendes a la plaça dels Arbres, la plaça més cèntrica de Sallent. La tenda-menjador de l’esplai, una tenda enorme on ens aixopluguem infants, joves i munis durant els campaments, presidia la plaça que, mica en mica, s’anava omplint de colors. Durant el matí, tots aquells que es van acostar, van poder gaudir dels diferents racons que hi havia instal·lats dins les tendes de campanya. En un d’aquests racons s’hi podien fer dibuixos i tots junts, van acabar creant un mural per a tots els nens i nenes dels camps de refugiats. Un altre racó servia per escriure desitjos i frases boniques que desprès podien penjar-se als vents de la tenda i fer de la plaça un lloc més acollidor. En l’últim racó, els infants i les famílies que van venir a la plaça van poder gaudir dels diferents jocs que hi havia escampats al toldo de l’esplai.

Els vents de les tendes es van omplir de fotografies de la vida a EkoStation fetes pel Guillem, antic monitor de l’esplai i voluntari a Grècia. L’aire feia olor al menjar que cuinava la Montse i els seus ajudants i els voltants de la plaça s’omplien de rostres que els sallentins i sallentines dibuixaven mentre participaven del projecte “Rostres de la Mediterrània” que van portar els companys i companyes de la plataforma d’Stop Mare Mortum.

Entre activitats, dibuixos i converses, va arribar l’hora de dinar. La gent que va comprar el tiquet va col·laborar directament amb la causa, ja que tots els beneficis que vam poder fer van ser enviats íntegrament als refugiats i a les refugiades, juntament amb els diners que es van recollir a la guardiola solidària que hi havia al mig de la plaça. Un cop dinats, va arribar el moment més emotiu del dia. El Guillem i el Carles, que havien estat a EkoStation feia pocs dies, van explicar-nos la seva experiència i tot el que van viure, i el Yorgos, membre d’Stop Mare Mortum i nascut a Grècia també ens va explicar com treballen i com ho viuen al seu país. Gràcies a les gravacions del Guillem vam poder escoltar les veus de les famílies refugiades que ens explicaven les seves històries i els seus somnis, somnis tan simples com poder travessar la frontera que tenien a pocs metres i somnis plens d’esperança. Testimonis que feien posar els pèls de punta però a la vegada, ens feien sentir feliços per poder-los ajudar.

Des de Sallent seguirem sempre convençuts i convençudes que la feina que fem serveix per canviar una petita part del món, per crear consciència i per educar persones més justes amb el que els envolta.

Refugiats i refugiades, no esteu soles!

Submit a Comment