Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

L’experiència de participar en una formació internacional

L’experiència de participar en una formació internacional

L’Adriana de l’esplai Pica Roca, va participar al Training Course d’Esplais Catalans sobre drets humans i inclusió social. En aquest article fa algunes reflexions sobre l’experiència que va viure durant deu dies de formació, amb més de vint joves de vuit països de la Unió Europea.

Per acabar l’estiu de manera creativa i productiva, un grup de joves d’arreu d’Europa d’entre 17 i 40 anys, ens vam reunir a l’alberg la Ruta del Ferro a Sant Joan de les Abadesses centrant-nos en els Drets Humans utilitzant el mètode del Teatre de l’Oprimit. Dins d’aquest context vam poder posar en comú les nostres experiències personals en el món del lleure per analitzar-les i debatre-les, per tal de millorar la nostra tasca educativa i prendre consciència de la necessitat inherent a l’humà de fer respectar i practicar els Drets Humans.

Tenir la oportunitat de compartir realitats tant diferents, dins d’una mateixa sala durant dues setmanes, dóna una força imparable a la joventut i per conseqüència ens ajuda a créixer com a societat.

Aquestes formacions ens permeten prendre consciència de què no estem sols en la lluita cap un món millor i més humà, que arreu del món hi ha gent activa i organitzada que tot i tenir responsabilitats familiars, laborals i acadèmiques sempre estem disposats a treballar voluntàriament per la humanització de la humanitat. Som molts i estem molt ben organitzats, cadascú adaptant els projectes a les necessitats més urgents del lloc on es troben. Però que gràcies a una part d’Europa que creu en la nostra manera de fer les coses, ens donen l’oportunitat de crear una xarxa internacional per prendre consciència de l’opressió i violació diària dels Drets Humans i els Drets dels Infants.

Tot i haver avançat en el nostre coneixement del dret a la diversitat, encara queda molta feina per fer per la inclusió i els drets humans. Si et cal alguna idea, al web d’Esplac hi ha bones propostes per seguir endavant!

Submit a Comment