Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

L’esplai Guineueta cuida el Pedraforca

L’esplai Guineueta cuida el Pedraforca

Al Pedraforca hi ha problemes

L’esplai Guineueta està cuidant la muntanya més especial de Catalunya

Redacció: Dani Salmerón i Mireia Martínez

Hem entrevistat diferents nens i nenes de l’esplai Guineueta de Barcelona, que estan de colònies a la casa El Pedraforca (Saldes). Durant les seves activitats tot estava molt tranquil, amb absoluta normalitat, fins que Domènec Dalmau va aparèixer amb un maletí negre. El descriuen com un “home de negre, con barret, alt i amb molta barba, veu d’home, botes negres, ulleres de sol… no fa una bona impressió”, comenta en Gabi, que insisteix en què no donava massa bona impressió. A més a més, a aquesta idea s’hi sumen la Júlia i el Sebastian, que afirmen que el Sr Dalmau és mala gent.

Contextualitzant, la Lucía i en Jan ens posen en situació: “en Domènec, un home amb molts diners vol construir un hotel a la zona, amb piscines i spas, amb l’impacte mediambiental que això comporta”. Això ha generat la indignació dels infants de l’esplai. Encoratjats per la injustícia i la defensa del majestuós Pedraforca que veuen cada dia al despertar, aquests nens i nenes han decidit plantar cara a les màquines de construcció. Mitjançant els recursos naturals del seu entorn com pals, troncs, pedretes i roques (respectant en tot moment l’entorn i sense trencar plantes o arbres) han alçat un mur per fer front al pas del ciment, la grisor i l’ambició del Sr. Dalmau. I això no ho diem nosaltres; la Lucía afirma que no volen que aquest indret sigui com una ciutat i es destrueixin els arbres. El Jan, posa èmfasi en recordar que “és un Parc Natural i s’ha de respectar la biodiversitat i l’ecosistema de la serra del Cadí”.

En resposta a les notícies de la televisió sobre el tall de l’aigua de la casa de colònies, la Guineueta s’ha plantat i ha decidit emprendre accions concretes per acabar amb aquest projecte de destrucció. Idees que es situen entre l’enginy i el perill com prendre els plànols al Sr. Dalmau, robar-li el maletí, mantenir la barricada aixecada, entre d’altres que estan en debat entre els infants i joves.

“Estem salvant i cuidant el Pedraforca”, afirmen totes les persones entrevistades.

Aquest article ha estat possible gràcies a la col·laboració del Gabi i la Lucia de 8 anys, en Jan de 10, i la Júlia i el Sebastian de 13, de l’Esplai Guineueta de Barcelona.

Submit a Comment