Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

One Comment

Una ullada a les webs dels esplais!

Una ullada a les webs dels esplais!

Autor: Bernat Vilaró

El món dels esplais és màgic, ple de fantasia i de personatges estrafolaris. I les pàgines web de les entitats també miren d’adaptar-hi aquesta màgia. Tot i que encara són pocs els esplais que tenen una pàgina en funcionament, cada cop són més els que s’hi animen. I si fem una ullada virtual als diferents esplais, ens podem trobar moltes sorpreses interessants!

El Fenqui és el personatge qui escriu les notícies a la web de l’esplai Fent Camí de Berga. És la mascota de l’entitat i es dirigeix directament als infants i famílies, i penja ‘posts’ tan originals com cançons de les colònies i rutes de l’estiu. L’Ara mateix de Sant Just Desvern aposta per una web molt esplaiera, amb il·lustracions de campaments, autocars, muntanyes, i un menú que diferencia entre les notícies i un espai per a cadascun dels grups de l’entitat, amb calendaris trimestrals per tenir les famílies ben informades.

El Guspira de Martorell presenta la seva pàgina com “un espai creat per arribar a tots i totes de la manera més còmode possible”, i ho fan amb un formulari per resoldre dubtes, un menú amb molts continguts i informació directa per les famílies o els diferents grups de l’entitat. La pàgina del Club d’Esplai Sant Feliu destaca per l’actualització constant de la informació, amb una presentació senzilla i molt adaptada als infants, amb molts continguts ben estructurats.

La web de l’Esplai Vol i Vol de Cornellà destaca per l’actualització constant dels seus continguts. La majoria són sobre activitats de l’esplai, però també s’hi troben campanyes virals, concursos i articles publicats als mitjans de comunicació sobre el lleure, a més d’un menú molt adaptat als infants i joves i un apartat de subscriptors. L’Espurna de Sants presenta una web molt atractiva amb el disseny, que explica qui són i què fan d’una manera molt senzilla i adequada als seus infants, i amb un calendari d’activitats molt complert.

La pàgina del SCV El Clot és molt dinàmica gràcies a la quantitat d’imatges, vídeos propis i cartells que fan que la informació presentada sigui molt entenedora i alhora divertida. El Xangó té una web amb molta informació per les famílies, actualitzada i sempre acompanyada d’imatges, on els infants són els grans protagonistes. I tenen una presentació de l‘equip de monis ben original! El Micaquer de Badalona celebra 25 anys amb una web detallant totes les activitats, tallers i altres informacions d’interès per les seves famílies. Les fotos són molt divertides!

El Papu-tisores vincula a la seva web les xarxes socials, amb els links de l’entitat, moltes fotos i apartats concrets per a cada grup de l’esplai, molt específics i en definitiva, genials pels seus infants! D’altra banda, els Bruixes i Bruixots de Cardedeu tenen una pàgina on destaca l’apartat de la història de l’esplai, amb cartells dels seus 26 anys. El Bitxus de Canet de Mar té un menú ben original amb pestanyes com ‘Foulard’ o ‘100 cims catalans’, i fins i tot un fòrum amb les famílies per estar-hi en contacte, enllaç al codi QR i molts continguts curiosos!

La web de l’Eixam de Rubí també destaca per una presentació divertida de l’equip de monis, a més d’un acurat resum de la història, moltes fotos i informació actualitzada. El disseny és molt atractiu! Per últim, La Grapadora de Tarragona per una organització de la web molt esquemàtica i ordenada, amb moltes fotos i una explicació molt sintètica del què es fa en aquest esplai, totalment adequada per als seus infants i famílies.

Relació de webs ressenyades:

 1. Fent camí http://gefc79.blogspot.com.es/
 2. Ara mateix http://www.esplaiaramateix.org/
 3. Guspira http://www.esplaiguspira.com/
 4. Sant feliu http://www.clubesplaisantfeliu.com/
 5. Vol i vol http://www.esplaivolivol.org/
 6. Espurna http://www.esplaiespurna.cat/
 7. SCV el clot http://esplaiscvelclot.blogspot.com.es/
 8. Xangó http://esplaixango.com/
 9. El micaquer http://www.elmicaquer.com/
 10. Papu-tisores http://www.paputisores.blogspot.com.es/
 11. Bruixes i bruixots http://www.bruixesibruixots.org/
 12. Bitxus http://esplaibitxus.webnode.es/
 13. Eixam http://esplaieixam.blogspot.com.es/
 14. La grapadora http://www.esplailagrapadora.com/

Comments

 1. Felicitats al Micaquer!!!!

  Silvia

Submit a Comment