Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Together for diversity: Penguin Village

Together for diversity: Penguin Village

Scroll for English version

Autora: Cecila Aranda

Aquest és el vídeo que van fer el joves dels esplais del Vallès que participen al campament internacional d’Esplac “Together for Diversity” (T4D). Vam aprofitar la trobada que vam fer el cap de setmana del 11 i 12 de maig a Palau Solità i Plegamans per conèixer millor els altres joves, preparar el programa d’activitats, triar el nom del village (Vila del Pingüí!) i fer el vídeo per a presentar-se als altres joves d’organitzacions europees.

En el nostre village conviurem amb un grup d’anglesos, un grup d’italians i un grup de noruecs. El que volem transmetre’ls-hi en aquest vídeo, es que en realitat no coneixem res d’ells a part dels tòpics i els estereotips, i que tenim moltes ganes que arribi el campament per conèixer-los de veritat i saber més d’ells i de les seves cultures. També volíem que fos un vídeo que els motivés encara més a venir!

Recomano a tots els esplais que participen al T4D que també facin un vídeo. És una experiència molt divertida, una manera de cohesionar més els joves de diferents esplais i una manera de que els partners també és motivin més amb el projecte.

Author: Cecilia Aranda

This video was created by all esplais from Valles region that will be part of Esplac’s International Camp “Together for Diversity” (T4D). Our gathering during the weekend of 11stand 12th May in Palau Solità i Plegamans gave us the chance to get to know each other better, prepare the programme of activities and choose the name of the village (Vila del Pingüí, literary: Penguin Village). It was also the opportunity to prepare a video for the youngsters to introduce themselves to the young groups from other European organisations.

In our village, we will live together with different groups from England, Italy and Norway. The idea this video is trying to transmit is that in fact, we do not know much about these youngsters other than stereotypes, and that we are really looking forward to the camp so to know them in real life, and to get to know more about them and their cultures. We also wanted the video to add motivation for them to be more willing to come to the camp!

I strongly recommend to all esplais taking part in T4D to also record a video. It is a fun experience, a good way for group cohesion among youngsters from different esplais, and an even better move to encourage partners with the project.

 

Submit a Comment