Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

One Comment

“Together for Diversity”: internacionalisme i campaments

“Together for Diversity”: internacionalisme i campaments

Autora: Estel Buch

Els internacionalistes d’Esplac som aquest grup de motivats i motivades que pensem fermament que coneixent als altres ens coneixerem millor a nosaltres mateixos. Apostem per mirar cap enfora, per treballar en xarxa i per compartir experiències per tal d’entendre el nostre context quotidià i transformar-lo, tot desenvolupant una consciència de responsabilitat mundial compartida.

Els darrers anys hem vist com hi ha hagut un increment de la participació dels esplais en activitats internacionals. Sembla que els monitors, monitores i joves d’Esplac estan començant a trobar-li el gustet a mirar cap enfora, viure experiències interculturals, tornar a Catalunya i enriquir el seu treball a l’esplai i a la comissió. Això ens demostra que aquest grup de internacionalistes irreductibles potser no és tan petit com ens podriem imaginar.

Aquest és un curs especial per tots nosaltres perquè Esplac organitza, conjuntament amb la comissió internacional, set esplais i gairebé 30 alliberats i alliberades, el campament internacional Together for Diversity #T4D que aplegarà durant deu dies al mes de juliol prop de 200 joves, monitors i monitores d’arreu d’Europa, al peu del Pedraforca.

Aquest any fem el campament perquè creiem fermament en el valor de l’internacionalisme. No només potenciem aquest valor marxant fora de Catalunya, o acollint grups d’Europa a casa nostra, sinó que l’internacionalisme també el fomentem treballant entre nosaltres amb monitors i monitores, nois i noies de diferents esplais i diferents sectors. Aquest ja és el primer repte i el primer èxit de tots. Un grup ben heterogeni d’esplais de realitats molt diferents comparteixen un mateix objectiu, organitzar el campament i treballen conjuntament per asollir-lo.

Si a aquest repte hi afegim que conviurem amb persones amb cultures, llengües o maneres de treballar molt diferents a nosaltres, podem estar satisfets i satisfetes per la feina feta. Ens queden deu dies per davant plens d’experiències, per construir un entorn comú a on les diferències no siguin un obstacle sinó una oportunitat per enriquir les nostres vides, a on generem una consciència col·lectiva que pugui perdurar més enllà del campament.

Tant aquests campaments, com la resta d’activitats internacionals són experiències d’una riquesa i un potencial pedagògic molt gran pels grups de joves. Des del minut zero podem treballar amb els nostres grups de joves l’autonomia, l’assumpció de responsabilitats, l’autoconeixement, el coneixement i reconeixement de l’altre, entre molts altres aspectes. Quan parlem de relleu, de treball amb adolescents i sempre que algú m’ho pregunta, recomano especialment fer algun tipus d’activitat internacional, ja sigui un intercanvi d’acollida, d’enviament o participar a un campament internacional.

Des de sempre i especialment aquest any, Esplais Catalans hem apostat per fomentar l’internacionalisme alhora que treballem amb adolescents, que treballem el relleu i que seguim fent el que sabem fer millor, esplai. Visca l’internacionalisme i molta #energyoftheesplai per tothom!

 

Comments

Submit a Comment