Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

De llumins, llunes vermelles i campaments

De llumins, llunes vermelles i campaments

Autor: Marc Royuela

“Ens veiem d’aquí un mes”. “Bon inici de vacances”. “Fins al Setembre”. Són les paraules que surten de boca de les monitores i monitors de l’Isard-Flor de Neu a la sortida del Punt7, l’espai del barri on, a falta d’un local propi, hem fet el tradicional berenar de comiat amb la corresponent mostra de fotos del curs. Som a 15 de juny, i l’esplai ha abaixat la persiana. Bé, seria més correcte afirmar que l’ha deixat a mig baixar, doncs si bé el curs es dóna per acabat, en un horitzó molt proper s’hi entreveuen uns campaments d’estiu que prometen, i això comporta, com molts ja sabeu, un bon volum de feina.

Avui, però, són notícia els Llumins, el grup de xics de l’esplai. D’aquí un mes, els Llumins encararan els seus segons campaments. Els Segons? En certa mesura. És veritat que l’estiu passat es van estrenar, i l’experiència va resultar inoblidable per a 5 d’elles, que, evidentment, repetiran aquest any. Per a les monitores del grup,  aconseguir que 5 infants participessin en els seus primers campaments va resultar un èxit. Imagineu, doncs, les nostres cares al saber que aquest estiu triplicarem el nombre de nenes i nens! (I pensar que a l’inici de curs, mig en broma, els varem tractar de Gremlins. Visionaris!).

Sovint, caiem en l’error involuntari de pregonar els beneficis dels campaments d’estiu a Mares i Pares, ja que són els qui creiem que hem de convèncer per a fer partíceps els seus fills i filles de l’activitat. No ens falta pas raó, al cap i a la fí estan atorgant la confiança a uns joves ben estranys que passen l’any sencer dedicant part del seu temps a educar infants i joves, per amor a l’art, i per a més INRI (laïcisme en estat pur), en caps de setmana! El problema apareix quan centrem tants esforços en les famílies, que oblidem que els nens i les nenes mereixen una motivació extra, sentir-se protagonistes, tenir coses a dir, tant a casa, com a l’esplai. Als infants, sovint, també els preocupa passar tants dies fora de casa, i se senten molt millor si saben que estan recolzats per la seva família i per les monitores i monitors, però encara més si tenen companys al voltant.

Moltes pàgines podriem omplir teoritzant, opinant i argumentant al voltant del paper de les famílies a l’esplai, com hi treballem, o com fer-los part activa de l’entitat, però, com hem dit anteriorment, avui, els protagonistes, són els Llumins, que han despedit el curs amb una bona nova. Els membres de la Lluna Vermella, que els han acompanyat durant part del curs, han demanat ajuda per aquest estiu en un petit vídeo que hem pogut veure abans de marxar de vacances.

El grup no ha dubtat en respondre que sí, que allà hi serà! Gaudiu-lo.

 

El Circ de la Lluna vermella from Marc Royu on Vimeo.

Submit a Comment