Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

2 Comments

Res no ens atura!

Res no ens atura!

El passat 26 i 27 d’abril ens trobàvem més de 600 monitors i monitores a Vila-seca per celebrar la Monifesta’t, la trobada de monis més gran de la història d’Esplais Catalans. Aquest és el manifest que en Raimon Carreras, president d’Esplais Catalans, llegia el migdia de diumenge en per tancar l’acte per reivindicar la tasca dels monitors i monitores.

 

És el moment d’explicar ben alt i ben fort, qui som i què fem els monitors i monitores d’esplai.

Nosaltres que ens comprometem. Que dediquem un munt d’hores, dia a dia setmana rere setmana a fer reunions. Nosaltres que ens comprometem amb un grup d’infants, que assumim les responsabilitats i que assumim càrrecs sense saber, a vegades, ni què volen dir.

Nosaltres que vivim amb alegria, que anem amb un somriure per la vida d’orella a orella. I que, com deien alguns aquí, no ens conformem només amb la felicitats sinó que exigim eufòria.

Que dediquem el nostre temps lliure al voluntariat. Perquè ser monitor d’esplai no ho entenem de cap altra manera que des del voluntariat. I que la recompensa que rebem és impagable amb diners.

Nosaltres que viatgem. Que viatgem amb tren, que viatgem en autobús, que viatgem en avió per fer intercanvis amb joves d’altres països i que no ens fa por viatjar i conèixer gent d’altres cultures i d’altres mons.

Nosaltres que tenim imaginació i creativitat. I que la fomentem a l’esplai, que tenim l’infant que érem a dins i que el deixem viure amb la creativitat i la imaginació.

Nosaltres que ens motivem i ens impliquem i que això són les piles que ens fan seguir dia a dia. Que nosaltres som monitores d’esplai no un dissabte, no una setmana, no un estiu, no per un sou… sinó un any i un altre, un altre estiu i un altre estiu… i que quan acabem, no en tenim prou i anem d’intendents.

Nosaltres que ens orientem allà on anem. Perquè hem fet un munt d’excursions i ens hem perdut moltes de vegades. Però sempre ens acabem trobant, sense google maps perquè hem fet mil vetllades sota les estrelles i hem aprés a orientar-nos.

Que tenim esperit crític i per això som monitors i monitores d’esplai. Perquè volem transformar el nostre entorn més proper.

Nosaltres que juguem. Amb els infants i entre nosaltres. Que juguem amb els amics, que fem jugar a la família. I que nosaltres eduquem jugant.

Nosaltres prenem decisions i participem. I prendre decisions sabem que vol dir assumir responsabilitats i que vol dir implicar-nos amb el que passa al nostre entorn. I que ser monitor d’esplai vol dir participar i implicar-te.

Nosaltres que ens preocupem pel nostre entorn. I que sempre que podem sortim dels nostres pobles o ciutats per conèixer el medi ambient i ser respectuosos amb la natura. I deixar el món millor del que l’hem trobat.

Nosaltres que som joves. Que ens mengem el món cada dia per esmorzar. Que tenim moltes coses bones i moltes coses per aprendre. Que som futur, però sobretot som present.

Nosaltres que ens formem, perquè per educar ens hem d’educar. Perquè sabem que és un projecte al llarg de la vida que nosaltres som monitors ara amb els infants, però no ho deixarem mai en el fons.

Nosaltres que reivindiquem l’educació dels monitors i monitores d’esplais associatius, laics i voluntaris.

Nosaltres que som monitors i monitores d’esplai i res no ens atura!

cartells-resnoensatura

Comments

Submit a Comment