Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

2 Comments

Les monitores i monitors fem l’estiu!

Ja som a mes de juny. Gairebé sense adonar-nos-en ha passat un curs sencer als esplais. Sembla que no faci tant de les tancades de monitores i monitors al setembre. I amb un curs més gairebé a la butxaca, segueix creixent el projecte dels esplais. La participació dels infants, la importància del quotidià, centres d’interès, el relleu a l’equip de monitores i monitors, el treball amb les famílies, la implicació amb l’entorn més proper i la cura d’aquest… han format part del dia a dia dels esplais, entre moltes d’altres coses.

Però ara arriba l’estiu i amb aquest les activitats dels esplais. És el moment per poder culminar i aprofundir en tota la feina realitzada durant el curs. Les colònies, rutes, campaments i activitats internacionals són activitats idònies per transmetre valors i actituds a partir de la vivència i l’experiència directa. Impliquen una relació directa amb l’entorn natural, fora de l’ambient quotidià i una convivència permanent entre infants, joves i monitores i monitors. Aquestes activitats aconsegueixen potenciar la cohesió, la implicació i la motivació, així com la participació i les responsabilitzacions dels infants d’una manera molt més intensa que la resta del curs. A més, les activitats internacionals amb joves i adolescents, permeten reafirmar molt la participació d’aquests dins l’esplai i és una bona estratègia per garantir-ne la seva continuïtat dins del projecte.

Tot plegat es pot dur a terme gràcies a la tasca que realitzem monitores i monitors al llarg del curs sense estar moguts per cap mena de remuneració econòmica. Perquè ser monitor o monitora és molt més que fer una activitat a la setmana amb un grup d’infants o joves. Ser monitor/a vol dir educar i educar-nos, treballar en equip, fer amistats, créixer personalment i participar de l’entorn més proper. Ser monitor/a és un estil de vida.

I ser monitor/a també vol dir, entre moltes altres coses, que inverteixis el teu estiu en anar a les colònies, la ruta, els campaments o l’intercanvi que portes tant temps preparant a l’esplai. Fins i tot, que vagis a fer el curs de monitor/a o director/a a Viladrau o Saifores. I tota aquest compromís, cal que sigui reconegut.

Les monitores i monitors, fem l’estiu!


Comments

 1. Berta

  Bon dia!

  estic molt d’acord amb tot el que expliqueu de la tasca dels monitors. Jo ja fa forces estius que m’hi dedico i, sigui on sigui i com sigui és genial. Tant és si els nens i nens són més o menys petits, sempre te n’endús grans moments, bones vivències, experiències i molt bons records.

  Aquest estiu durant el mes de juliol torno a fer de monitora durant 15 dies, però si pogués m’agradaria poder fer colònies en algun altre moment també. A vosaltres us cal més gent?

  Gràcies i molt bon estiu!

  Berta

  • Hola Berta!
   Disculpa’ns, se’ns va passar el teu comentari! Gràcies per compartir amb nosaltres el teu entusiasme per ser monitora! Evidentment, les activitats d’estiu ja s’han acabat, però si segueixes amb ganes de ser monitora, l’inici de curs és un molt bon moment per posar-s’hi! Tot just s’estan reorganitzant els equips de monitors i monitores de molts esplais així que, si estàs interessada a participar, envia’ns un correu a esplac@esplac.cat i et posarem en contacte amb algun esplai.
   Moltes gràcies, esperem que ens segueixis llegint!

Submit a Comment