Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

One Comment

La guitarra d’esplai

La guitarra d’esplai

Autora: Eva Sanahuja

La guitarra no és del tot un objecte passat de moda a l’esplai… Si bé el seu ús ha decaigut a favor dels ipods, equips de música i ukeleles (ai els Manel, quin mal han fet!), la guitarra aguanta el tipus en campaments, (una mica menys) en colònies i altres activitats esplaieres.

Així doncs, parlem amb la guitarra del seu pas per l’esplai, i com no podria ser d’una altra manera, de música.

Com és ser una guitarra d’esplai?

Ser guitarra d’esplai és ser… (interpreta unes notes melancòliques per donar dramatisme a la resposta) una guitarra desafinada el 75% de l’any, que pateix cops, que viu aixafada en una sala de material, amb algun forat tapat alguna enganxina del Cobi o similar, dibuixada amb retolador, tocada per mil mans…

Sembla que no esigui gaire contenta de pertànyer a un esplai…

Bé… tampoc és això… (es queda pensativa) Però és que a mi m’hagués agradat sortir als escenaris! Ser tocada per algun cantautor compromès, mimada per algun melòman… Però no, el meu propietari es va cansar de mi i em va abandonar a l’esplai i d’aquí, a tocar els hits d’en Xesco Boix, Els Esquirols, després Els Pets i Lax’n’Busto

Segueixen sonant els mateixos temes a l’esplai?

El repertori esplaiero és variat i eclèctic: tant bon punt et toquen un Puff era un Drac Màgic, com t’arrenquen amb una de Mecano o una del Justin Bieber (se li escapen uns acords de “Baby, baby”)!

Justin Bieber?! No m’ho puc creure!

Seeee… (arrenca tocant “Single Ladies”) Ja s’ho pot creure. Justin Bieber, Beyoncé, el “Gangnam Style” o “Al Vent” d’en Raimon. Mai saps el que et tocarà!

Vaja, no la veig molt contenta, però no està orgullosa d’haver fet feliços molts nens i nenes, d’haver amenitzat moltes colònies i campaments?

Una mica sí, però jo anava per guitarra-de-bruce-springsteen, (de cop es posa flamenca) guitarra-de-paco-de-lucía, guitarra-de-jimmy-hendrix! I ja em veu, muntanya amunt-muntanya avall, abandonada sobre la gespa humida, aixafada entre motxilles dins el maleter d’un autobús, acalorada dins d’una tenda a ple sol… A una al final se li treuen les ganes d’afinar, ni d’amenitzar res.

Per positivitizar una mica el seu missatge, podria fer una crida per sensibilitzar a infants i monis a tractar-la millor?

Bo i tant! (interpreta “Imagine” amb gran sentiment)

Ja enganxo la indirecta… Ara que parlem de música, un altre fenòmen musical que ha arribat amb força als esplais són els lipdubs. Què li semblen?

Puaj… Fer playback mentre es camina enrere, un graba, els altres s’esperen disfressats… Què és aquest carnaval!? Les vetllades a la vora de foc sí que feien caliu… Ara només es busquen molts me-gusta, moltes reproduccions del iutube, no sé on anirem a parar!

No és el mateix, però no em negarà que el flashmob de l’Energia de l’esplai, va ser més emocionant que una vetllada del cançons normal…

No va estar malament… Però aquelles rotllanes, no em dirà que no li recordaven a les de les vetllades durant les colònies?

Si dona, sí… Li anava a preguntar pels Harlem Shake però em sembla que ho podríem deixar aquí…

(fa una nota aguda) Jarlemqué? (se li trenca una corda)

 

Comments

  1. Clara

    Esplaieroooss!! Guitarraaa!! Et cuidareeem sempree!! :DDD

Submit a Comment