Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Tenim veu per dir que #tenimdrets cada dissabte

Tenim veu per dir que #tenimdrets cada dissabte

Autor: Equip de Direcció d’Esplais Catalans

Divendres 20 de novembre va ser el Dia Universal dels Drets dels Infants. Els esplais d’Esplac vam celebrar aquesta diada l’endemà fent el que millor sabem fer: esplai! Dissabte, alguns sectors també vam aprofitar per trobar-nos i treballar i reivindicar que infants i joves #tenimveu i #tenimdrets. Us expliquem com van anar aquestes trobades!

Desenes d’infants i monitores del sector Bages-Berguedà d’Esplais Catalans celebren la diada del drets dels infants a Sallent. És dissabte i el poble es desperta amb totes les places plenes d’activitats, somriures i reivindicació. Les monitores ho tenen clar, un dia com avui, no és diferent a cap altre. L’esplai ja és això, educar-se jugant. Potser l’única diferència és que ho fem explícit i que sortim al carrer i a les places per visualitzar-ho. A Sallent s’han dividit en grups i a cada plaça els infants es troben amb activitats temàtiques que giren al voltant d’un dels seus drets, però també de “Contradrets” evidenciant que els drets no es gaudeixen pel sol fet de ser infant. Cal conèixer-los i anar-los conquerint! Les activitats seguiran durant tot el dia.

A Valls, els infants del Camp de Tarragona comencen el dia veient com uns malvats els volen treure els drets, així que uns avis els encoratgen a cercar-los per la ciutat. Dividits en diferents grups, els nens i nenes han de superar algunes proves relacionades amb els drets que, entre totes, han acabat recuperant. Una vegada més, el joc i la convivència són la millor manera d’aprendre i fer-se seus els drets. Més tard, totes juntes reivindicaran aquests drets per Valls.

A Vic els esplais del sector Osona-Ripollès ja porten un bona estona jugant i preparant l’activitat reivindicativa que tenen prevista per la tarda al centre de la capital osonenca. Són un centenar, entre infants i monis, i fan enveja. El que havia de ser un dia fred i ventós, es converteix en un dia càlid i ple de color i alegria! Queda poca estona per dinar i els infants gaudeixen d’un temps lliure diferent, el comparteixen amb d’altres infants i monitors, que potser no coneixien fins avui, però no ho sembla. Què senzilles són les coses quan ens hi posem de cara.

El Penedès-Garraf es troba a Sant Pere de Ribes per fer aquesta celebració tan especial. Dividits per edats, infants i joves han passat el matí jugant, reflexionant, xerrant i aprenent sobre els drets que tenen. Alguns ja es coneixen de trobades de sector i esplaiades, d’altres, es veuen per primera vegada, però tots coincideixen que és una bona manera de fer nous amics i amigues. Després del dinar en una macro rotllana, els espera una activitat que faran tots els grups junts!

A Badalona els infants ja han acabat les activitats i estant preparant les pancartes reivindicatives sobre el dret dels infants que en una estona passejaran pel centre de la vila. Durant el passeig, els infants explicaran quins drets tenen a unes monitores que els gravaran. És mitja tarda, i tot i el fred, els somriures, de monis i infants, expliciten que la jornada reivindicativa ha estat profitosa.

A Sant Esteve Sesrovires el sector Baix Llobregat ha fet un munt d’activitats i tallers durant el dia. A la tarda, els més menuts ballen, salten i canten al ritme d’Ambäukatunàbia, envoltats de reivindicacions treballades durant el matí.

Un dissabte d’esplai, amb més companyia, però amb la mateixa motivació: educar-nos per transformar la societat.

Submit a Comment