Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Inclusió per l’art, intercanvi de monitors i monitores Esplac – APCC

Inclusió per l’art, intercanvi de monitors i monitores Esplac – APCC

Autor: Eugeni Brigneti

Durant les darreres vacances de Nadal tretze monitors i monitores d’Esplais Catalans vam tenir l’oportunitat de participar en un projecte d’intercanvi a Lisboa amb monitors i monitores de l’APCC (Associaçao para a Promoçao Cultural da Criança), una entitat portuguesa que organitza campaments d’estiu, projectes de promoció de la lectura, cursos de monitors i monitores…

L’objectiu de l’intercanvi era reflexionar al voltant de la inclusió: les nostres entitats són inclusives? Reflecteixen el barri, poble o ciutat on es troben? Ser inclusiu vol dir estar obert a la diferència o implica alguna cosa més? Aquestes i altres van ser qüestions que vam plantejar-nos buscant més una sana reflexió que no pas una resposta tancada. A través de xerrades, debats i tallers vam compartir experiències i impressions, vam intercanviar punts de vista i vàrem poder dedicar una estona a replantejar-nos el nostre paper com a monitors i monitores. A vegades sembla que cal sortir de la nostra rutina per poder agafar perspectiva i valorar la feina que fem a l’esplai setmana rere setmana.

L’intercanvi no ens va proporcionar gaires respostes sobre la inclusió, però sí que va servir per fer-nos preguntes i adonar-nos que per ser inclusius no n’hi ha prou de tenir bones intencions, sinó que cal canviar la manera de fer, buscar noves eines i plantejament, en definitiva, estar disposat a renunciar a algunes coses per guanyar-ne d’altres. L’intercanvi va servir per tot això, però també per compartir uns dies amb altres monitors i monitores d’Esplais Catalans, fer xarxa i passar-nos-ho molt bé alhora que apreníem uns dels altres.

Submit a Comment