Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

One Comment

Els esplais fem l’estiu

Els esplais fem l’estiu

Autora: Meritxell Vidal Barreda (@meritxellvidalb)

Ho sabem i any rere any ho demostrem tots els esplais d’Esplais Catalans que treballeu des del voluntariat: les activitats d’estiu són un moment ben important per tot l’esplai. Es culmina tot el treball pedagògic portat a terme durant el curs i aquests dies de l’activitat són, a més, molt especials per tot el que es comparteix i es viu en un entorn enmig de la natura. Moment per reviure mentalment l’estiu passat amb l’esplai, aix… (sospir)

Podria ser, doncs, aquesta una de les raons per les quals podem estar dient que aquest estiu és l’any amb més esplais fent activitats?

Com dirien els nostres companys de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, us ho mostrem en aquests gràfics:

1) Evolució del nombre d’activitats, segons tipus, des del 2010

evolucio-nombre-activitats-esplais

2) Evolució del nombre de participants, tant monitors/es com infants, des del 2010

evolucio-participants-esplais

Aquest estiu, novament, es disparen el nombre d’activitats, el nombre d’infants, el nombre de monis i el nombre d’esplais! Més de 6000 infants i més de 1300 monis, repartits en un total de 142 activitats de 74 esplais! És ben cert que #elsesplaisfemlestiu!

Aquesta infografia ho resumeix visualment!

infografia-esplais-estiu

La popularitat dels campaments ha anat cada any creixent i ja sou molts els esplais que porteu a terme l’activitat d’estiu amb un major contacte amb la natura. A més, les rutes no es queden enrere! S’estan convertint en una activitat estrella per fer amb els joves, com també els intercanvis internacionals.

Veient aquesta tendència a l’alça, estiu rere estiu hem fet tot un desplegament per donar-vos suport pedagògic i atenció personalitzada amb recursos i sobretot amb les visites prèvies i in situ. Aquest any, a més, hem portat a terme tota una campanya ben estiuenca amb els consells que heu pogut veure pel Facebook i Twitter amb el hashtag #esplaisfemlestiu. Segurament ja heu mirat a fons el recurs interactiu i la guia de preparació d’activitats d’estiu que hem preparat tenint en compte ja moltes bones pràctiques que porteu a terme durant l’estiu. I és que els esplais ja teniu molts bons exemples, és per això que aquí us podreu trobar reflectits i seguir aprenent d’altres esplais. Una manera més de conèixer i intercanviar bones pràctiques és a través del Banc de Recursos. Aquí hi trobareu de tot! Entreu i remeneu!

Tot això perquè continueu creixent i portant a terme activitats d’estiu amb il·lusió, #energiadelesplai i molt valor afegit! Bon estiu!

Comments

Submit a Comment