Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

El 9-N, l’esplai Güitxi-Güitxi decideix!

El 9-N, l’esplai Güitxi-Güitxi decideix!

Autors: Monitores i monitors de l’Esplai Güitxi-Güitxi (Tona)

L’Esplai Güitxi-Güitxi votarà en un procés participatiu vinculant de què es disfressaran al carnestoltes

L’esplai és una entitat que, en el seu ideari, defensa els drets dels infants i valors com la participació i la democràcia com a pilars bàsics en l’educació dels infants. És per aquest fet que el passat agost els monitors i monitores vam decidir firmar el Compromís Ciutadà en defensa de la Consulta del 9 de novembre del 2014 sobre el futur polític de Catalunya, entenent que votar és un dret indispensable en una societat.

Creiem que la participació és un element clau i creiem que aquesta participació s’ha de fer des de l’educació i anar més enllà: donar l’oportunitat de que participin als infants i joves i no privar-los d’aquesta oportunitat fins que tinguin 18 anys.

Seguint amb aquesta coherència amb el nostre ideari, un dels projectes d’aquest any de l’esplai és la participació. És per això que hem decidit que els nens dels diferents grups de l’esplai tinguin molt més poder de decisió en les activitats que fem. En aquest sentit, hem organitzat un procés participatiu perquè els infants decideixin de què ens disfressarem aquest any al carnestoltes de Tona, al febrer del 2015.

Cada grup farà les seves propostes de disfressa durant els propers dies d’esplai; propostes que presentaran a la resta de grups el dissabte 8 de novembre per a què els infants puguin decidir, finalment, quina disfressa trien el dia de la votació, que serà el dia següent, el 9-N.

El dia del referèndum serà el diumenge 9 de novembre de les 11:00h a les 13:00h, al local de l’esplai. Podran votar tots els infants de l’esplai que estiguin al cens i que s’acreditin el dia de la votació a la seva mesa corresponent amb el DIG (Document d’Identitat Güitxi). Per a què el resultat sigui vinculant hi haurà d’haver un mínim d’un 50% de participació. Un cop finalitzada la votació a les 13:00 començarà l’escrutini i un cop finalitzat es faran públics els resultats al mateix local i es publicaran immediatament al facebook de l’esplai i a la pàgina web.

Submit a Comment