Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Be different, internacionalitza’t!

Be different, internacionalitza’t!

Autora: Inés Ivorra Harrison

Una de les coses a les quals hem de fer front quan sortim de la nostra bombolla del món de l’esplai és a la incomprensió general de les persones que ens envolten. Ets monitora d’esplai?, Però això ho fas sense cobrar?, No tens res millor a fer els dissabtes?… i més recentment: No tens ja una edat per a aquestes coses? Però la màgia dels seminaris internacionals és trobar-se amb persones d’un munt de països que fan exactament el mateix: dedicar part del seu temps a l’educació en el lleure de forma voluntària, ja sigui diàriament, setmanalment, mensualment o durant les vacances. 

La Cora del Puigcastellar, l’Eduard de l’Espurna, l’Èlia del Roques Albes i jo, del Guaita’l, vam participar al seminari Turning the tide: The rise of right-wing extremism in Europe and how to tackle it peacefully que es va a dur a terme a Vilnius, Lituània, i organitzat per l’IFM-SEI. Allà ens vam trobar a l’Eugeni, l’internacionalista de la casa del MIV, que formava part de l’equip de formadors i formadores. Durant una setmana vam debatre sobre actituds d’extrema dreta i com aquestes afecten els nostres esplais amb una vintena de persones provinents de nou països diferents. L’objectiu era trobar estratègies pacífiques i creatives per poder combatre actituds de discriminació en les nostres associacions i en la societat.

Una de les parts més interessants del programa era que havíem d’anar elaborant dia a dia un pla d’acció per poder portar-lo a casa un cop el seminari acabés. Entre nosaltres van sorgir debats molt interessants, i ens hem endut un munt de deures a casa per continuar reflexionant i donar forma a estratègies per posar en pràctica tot allò que hem viscut durant aquesta setmana tan intensa.

Tot i que l’Èlia i l’Eduard ja porten un bagatge internacionalista considerable, per a mi era el primer cop que participava en una activitat internacional, i no serà l’única. Va ser una experiència enriquidora i molt profitosa; és molt gratificant compartir experiències amb persones de països diferents que treballen per una finalitat comuna: l’educació no formal d’infants i joves, fomentant la participació ciutadana i el pensament crític. I saber que no som les úniques persones lluitant per això és també alleujador. És una experiència que recomanaria a tothom. I el nivell d’anglès no és una excusa, sempre hi ha la manera de fer-se entendre. Be different, internacionalitza’t!

Submit a Comment