Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Youth Art Camp 2014: amor a l’art

Youth Art Camp 2014: amor a l’art

Autora: Mariona Isbert, monitora i membre de la comissió internacional d’Esplais Catalans.

El Youth Art Camp 2014, altrament anomenat Theatre Camp o Gender camp, és un campament internacional organitzat per Soziale Bildung destinat a joves de 15 a 17 anys. Inclou joves de Polònia, Itàlia, Alemanya i Espanya. Nosaltres, el grup de joves de l’esplai SCV–El Clot, vam tenir la sort de poder assistir l’estiu passat.

La veritat és que vam decidir formar part d’aquest projecte sense saber ben bé on ens ficàvem. Només sabíem que era un campament de teatre i art amb joves d’altres llocs d’Europa i la temàtica entorn la qual girava era la desigualtat de gènere. Només la primera impressió de les instal·lacions ja ens va fer al·lucinar i com més dies passaven i descobríem aquell antic aeroport reformat més ens n’enamoràvem. Si hagués de descriure l’estada amb dues paraules serien: amor a l’art. Un amor que es transformava amb amor a la vida i a les persones.

El primer dia, després de les presentacions, cadascú va decidir si voldria destinar l’estada a treballar amb música, màscares, teatre, vídeo o arts plàstiques. A partir d’aleshores, tothom tenia una especialitat a la qual dedicava tot el matí. Vam fer tallers tots els joves junts, sense cap distinció segons el país d’origen, i a la tarda vam participar en sessions de gènere, cadascú amb les participants del seu país. Els tallers matinals estaven orientats a treballar un espectacle autogestionat conjunt i cooperatiu que faríem l’últim dia, amb la presència d’espectadors alemanys.

Sens dubte, va ser una experiència de convivència increïble on totes vam aprendre molt: en qüestions relacionades amb el gènere, segur; però també sobre com viuen el dia a dia joves d’altres països. En definitiva, vam conèixer un ambient molt sa i lliure de prejudicis.

 

* Podeu veure un vídeo-teaser del Youth Art Camp de 2014. La propera edició tindrà lloc del 10 al 20 d’agost de 2015 a Lärz (Mecklenburg).

 

Submit a Comment