Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Volunteers Against Poverty

Volunteers Against Poverty

Autors i autores:
Mireia Gálvez
Anna Foguet
Eugeni Brigneti
Raul Barreto

Quina imatge us ve al cap quan us diuen la paraula pobresa? Segurament a la majoria de vosaltres davant un mot com aquest us apareixen imatges d’Àfrica o Sud-América. Si els hi preguntéssim a ells (als africans o sudamericans) imaginarien el seu veí o veïna. Per contra, si parlem de riquesa segurament apareixeria la imatge d’un altre país europeu o un altre barri o població dintre del nostre país, i aquests africans i sudamericans et dirien sense pensar Europa i EE.UU. Prejudici o Realitat? Aquesta és la qüestió, una qüestió sumament interessant per discutir i debatre però que no arribaríem a cap conclusió sense posar-nos en situació.

Aquest passat 2012 la organització IFM-SEI va crear un projecte anomenat Volunteering Against Poverty (VAP) – “Voluntaris/àreies contra la pobresa” – on joves d’Àfrica, Sud-Amèrica, Àsia i Europa es van reunir per treballar aquesta qüestió. Un projecte on hi vam participar l’Anna Foguet del Xiroc, l’Eugeni Brigneti del MiV, i la Mireia Galvez de La Tribu per part d’Esplac. Com es va dur a terme?

El primer pas va ser enviar joves europeus fora d’Europa i no europeus a Europa (a través del Servei de Voluntariat Europeu – SVE) per d’aquesta manera conèixer de primera mà les realitats d’altres països i posar-s’hi en situació. És per això que Esplac va acollir el Raul Barreto, que va estar de monitor a la Petikipeti.

El segon pas, un cop vista, observada i descoberta una altra realitat, ens va tocar treballar com explicar-ho a la resta del món. Com? Creant un documental on es pugui mostrar realment el que hem trobat i viscut.

El tercer i últim pas va ser treballar què n’hem extret de tot plegat. Bé, veieu el documental i decidiu per vosaltres mateixos/es la conclusió a extreure! Evidentment que hem tret les nostres pròpies conclusions, però com diu aquella frase tant cèlebre “una imatge diu més que mil paraules”. Nomès us direm citant el títol del documental: “Si tu ets pobre, Jo sóc pobre”.

També hem fet un llibre de recursos per si us interessa saber amb més profunditat com s’ha realitzat aquest projecte. El manual conté activitats sobre la pobresa (en moltes de les seves facetes) per poder realitzar amb els vostres infants o joves a l’esplai.

Submit a Comment