Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Una imatge, mil records

L’Anna Jiménez, ex-membre de l’Equip de Direcció d’Esplac i monitora i nena de l‘esplai MIV, recorda els seus dies de colònies a l’esplai en aquest post ple de bons records!

Voltant pel Ripollès aquests dies de vacances, vaig retornar a la infància, millor dit a les colònies del 93 amb l’esplai, amb el MIV.
Recordar l’espai, recordar moments, recordar el camí que portava a la casa, el monitor que aleshores tenia, recordar algunes de les activitats i companys, i retornar inesperadament als 9 anys a les colònies d’estiu de l’esplai, van ser un moment estranyament màgic.

En aquell moment vaig dubtar de què els meus records, estiguessin ubicant bé aquella actual casa Rural del Ripollès, que ara fa 18 anys era casa de colònies i en la qual només hi havia estat en aquella ocasió. Anava acompanyada d’un bon amic i s’estava qüestionant la meva credibilitat i tot!

Només per esbaïr els meus dubtes, el primer que vaig fer a l’arribar a Vilafranca, va ser anar a l’esplai i cercar alguna foto d’aquell estiu. Per decepció meva, no la vaig trobar (ja sabeu, com és l’arxiu de fotos de l’esplai!). Però els “esplaierus” tenim molts recursos i vaig pensar que en les memòries d’aquell any, hi hauria d’haver reflectit el nom de la casa, els meus monitors, el meu nom o quelcom semblant.

Al local de l’esplai, almenys al del MIV, trobar alguna cosa als armaris no ha estat mai una tasca fàcil i, tot i el desordre, vaig trobar el carpesà de les memòries del curs 92-93 (el càrrec de secre anys enrere quan era moni va servir d’alguna cosa i que n’és important fer memòries!).

El meu nom, els meus monitors i el nom de la casa de colònies. Genial no? Per a més “INRI”, aquella mateixa tarda, voltant pel centre de Vilafranca, em vaig trobar al monitor que tenia i li vaig estar explicant l’aventura del cap de setmana. Diu que em buscarà una foto!

En fi, tot aquell rotllo nostàlgic (quines ganes tenia d’enviar un article!), és per reafirmar, recordar i fer saber, que l’esplai és guai, que et fa créixer, et fa ser viu, t’alimenta, et fa ser, et fa estar i lluitar, t’eixampla la ment, et fa viure i reviure experiències, aventures, et fa estimar, i per sobre de tot, sent nena, sent moni o dirigent d’Esplac: l’esplai et fa ser FELIÇ!

Recolzant el post de la Jana, en el qual m’hi sento força identificada, he passejat molts anys en la manada del MIV i en el clan “Esplaquero” per reafirmar el valor que cal donar a les nostres entitats. El compromís, la llibertat, l’amor, l’amistat, la participació i la felicitat, d’entre mil d’altres, són els valors que fan viu, i fan créixer l’esplai!

Apa, sigueu feliços!

Jo ja m’he tret el “gusanill” (Jana, aquesta va per tu!) d’escriure un article!

Submit a Comment