Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Treball amb vídeo: l’esplai també pot entrar pels ulls

Treball amb vídeo: l’esplai també pot entrar pels ulls

Redacció: Albert Menéndez, monitor de l’esplai SCV El Clot.

De tots els nostres sentits, la vista és del que més ens en fiem i acostumem a creure’ns més les coses quan les veiem. Els ulls tenen una força increïble: podem enamorar-nos a primera vista, podem menjar pels ulls i podem fer les coses bé i que ens diguin que està fet amb cara i ulls. Vist així, perquè no fer que l’esplai pugui entrar pels ulls també?

Desprès de fer els primers vídeos a l’esplai SCV El Clot vam veure que els resultats eren innegables: augment significatiu d’infants i més reconeixement per part dels pares. Al cap i a la fi, ens vàrem adonar que és una eina de difusió més però amb un gran potencial i que, acompanyada d’una bona utilització de les xarxes socials, érem capaces d’arribar molt més lluny del que ens imaginàvem.

El vídeo promocional d’inscripcions curs 2013/14 ha generat revolada, més de 1000 visites en menys de dues setmanes. Això esta bé però s’ha d’anar amb compte amb allò que pengem perquè ens defineix i d’alguna manera es poden crear conceptes de nosaltres que no són, és a dir, “mala imatge”. Si us hi fixeu al vídeo hi surten escenes controvertides: infants saltant d’un petit gorg i d’altres guerrejant amb pals. Valoreu vosaltres mateixos.

A l’hora de crear el vídeo no és només agafar la càmera i gravar quatre imatges, si no que hi ha tot una sèrie de factors a tenir molt en compte. Primerament hem de tenir clar a qui és el destinatari del nostre missatge: és pels infants, pels pares, pel barri? Hem de pensar què volem transmetre: energia, diversió, companyonia, felicitat, valors…? Volem que sigui un vídeo que motivi amb, per exemple, imatges de l’estiu o volem teixir un argument que generi intriga? A més, s’ha de cuidar l’ortografia i l’extensió però també les imatges que, com dèiem abans, haurien de ser adequades amb el nostre projecte i com la nostra manera de ser. Finalment proveu de respondre a la pregunta: és això el que volem mostrar de nosaltres?

“Es que no sabem editar vídeos” es diuen alguns, doncs us animem a provar-ho. A dia d’avui no és tant difícil aprendre nocions bàsiques en edició multimèdia, però us he de reconèixer que els primers vídeos que vam fer tenien moltes coses a millorar i de l’assaig-error successiu hem arribat on som ara. Tot i així, encara amb un gran recorregut de millora.

Si us animeu a començar podeu utilitzar el Movie Maker. És l’editor més popular i uns dels més fàcils d’utilitzar. És força intuïtiu i no requereix gairebé coneixement previs, per contrapartida, és una eina molt limitada. D’altra banda, l’Adobe Premiere Pro, és un programa complex i complet. Permet crear i deixar anar la imaginació si vols explotar totes les seves possibilitats ja que hi ha centenars de pluggins i filtres. Però també pots fer quelcom decent retallant, retocant i posant música de manera senzilla. A nivell tècnic, seria bo disposar d’un ordinador potent i d’algú disposat a ajudar-te. Si no, pots recórrer a tutorials de YouTube.

Submit a Comment