Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Reflexió post Dia Localitza’t

Reflexió post Dia Localitza’t

Autora: Helena Roura, monitora de l’esplai Turons

L’endemà del Dia D Localitza’t, em vénen moltes idees al cap. La primera: que ha estat un acte preciós. Infants, famílies, monitors i monitores, units en un sol crit sota una pluja que no ens ha aturat. La segona: que Localitza’t té més força que mai, i que el projecte no acaba aquí. El macro-acte serveix d’impuls perquè la comissió es marqui nous objectius i es vegi capaç, amb el suport de tots i totes i amb l’energia adquirida el Dia D, de tirar-los endavant.

Em quedo amb l’últim fragment del manifest: “Els infants són el nostre futur però abans cal pensar en el seu present: sense locals no hi pot haver esplais; cap esplai sense local!”. I això em fa pensar que els infants i joves que han participat a l’acte i que amb la seva il·lusió han aconseguit que sigui un èxit, d’aquí uns anys seran els monitors i monitores que tiraran endavant el projecte dels esplais i seguiran lluitant quan el caràcter inclusiu i popular dels nostres projectes es vegi amenaçat.

Quan la democràcia està més tocada que mai, l’associacionisme pren força. I el nostre relleu són aquests infants i joves dels nostres esplais. Potser per això l’Administració no es mou. L’Estat, en essència, és el control. I tot allò que faci olor d’autogestió se’ls escapa de les mans; els fa por. Nosaltres, de reunió a reunió i de festa en festa, hem creat una xarxa que cobreix tota la ciutat i que ens manté informats de les problemàtiques que té cada esplai i, per extensió, cada barri. I així, quan Sant Antoni ha demanat suport, hem anat a la Carboneria; quan Horta ens necessiti, serem a Botticelli; quan la Font de la Guatlla demani ajuda, serem a Casa Cervera; i ara que Sants necessitarà més força que mai, tots i totes cridarem que Can Vies no es toca.

L’esplai és poder popular. Potser és una amenaça per l’Administració, però en tot cas, és la nostra força.

 

Submit a Comment