Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Mirant els esplais, revisant el nostre projecte educatiu

Mirant els esplais, revisant el nostre projecte educatiu

Redacció: Esplais Catalans

Ara fa un any, el desig per una constant actualització i millora tant del nostre discurs com de la pràctica educativa ens va portar a plantejar-nos la necessitat de revisió del nostre projecte educatiu, coincidint amb la celebració de la seva primera dècada de vida. Enteníem que hi havia temes que no quedaven reflectits en Projecte Educatiu d’Esplais Catalans i vèiem que era una gran oportunitat per reflexionar a partir de la pràctica educativa actual dels esplais.

El tret de sortida de tot aquest procés va ser la passada Escola d’Esplais Catalans. Els debats que s’hi van dur a terme han estat una gran inspiració per engegar la revisió del nostre projecte educatiu. De fet, n’hem tret cites que ens agraden i que volíem tenir ben presents, per això en trobareu unes quantes a peu de pàgina de l’agenda d’Esplac d’aquest curs!

Després de l’Escola hem seguit fent feina en diversos espais de participació fins aconseguir articular un marc conceptual d’idees del projecte educatiu, del qual partirem en aquest curs que ara comença. Tot i que hi ha moltes hores de reflexió al darrere, hem aconseguit resumir-lo en aquest vídeo:

Enguany el debat seguirà a les comissions, grups de treball i sectors geogràfics, una peça clau perquè el procés de revisió sigui realment fruit de la reflexió conjunta de tots els esplais que formem part d’Esplais Catalans. Per articular tot aquest procés i dotar-nos d’eines per poder treballar des dels esplais i sectors, hem engegat també un grup de treball de revisió del projecte educatiu. Aquest grup és obert a tothom qui vulgui participar-hi i es reunirà per primera vegada el 26 de setembre .

La Monifesta’t del 26 i 27 d’abril serà una data important. No només perquè ens trobarem tots els monitors i monitores d’Esplac, sinó perquè compartirem les conclusions de tota la feina feta als sectors, grups de treball i comissions. A la Monifesta’t clourem un cicle de debat intern que ens durà cap al tancament d’un projecte educatiu revisat. Esperem que el camí que dugui fins aquest dia ens enriqueixi, provoqui la reflexió sobre el que fem cada dissabte i ens plantegi nous reptes per seguir millorant els projectes dels esplais.

Així doncs, esperem que gaudiu del trajecte que ens queda fins la Monifesta’t i que serveixi perquè el debat pedagògic als esplais continuiï molt més enllà d’aquest dia!

Trobareu tota la informació sobre la revisió del projecte educatiu a:

www.esplac.cat/revisio-projecte-educatiu

Submit a Comment