Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

El Localitza’t no és només un dia

El Localitza’t no és només un dia

Reflexió post Localitza’t

Autora: Maria Llimona Cuscó

Un any més, els esplais hem tornat a sortir al carrer per tal de fer visible el que demanem i treballem a través del Localitza’t. El 21 de març, centenars d’infants, joves, famílies i monitores hem recorregut els carrers del centre de Barcelona sota el ja mític crit de “cap esplai, sense local!”, envoltades de pancartes, batucades i molta festa.

Tot i això, el Localitza’t no és només el dia Localitza’t. Seguirem treballant perquè els esplais puguin gaudir d’un espai on els infants puguin realitzar diferents activitats, sense restriccions horàries i sense lloguers desorbitats, on poder reunir-se i guardar material. Seguirem lluitant perquè els nens i les nenes puguin jugar a pilota a les places, sense prohibicions. Per poder fer activitats al carrer sense haver de demanar permisos amb mesos d’antelació.

I és que la sensació que tenim és que no se’ns escolta, perquè malgrat que l’administració fa temps que rep els nostres reclams, molts esplais segueixen sense un local digne, i l’espai públic està sent privatitzat a favor d’interessos econòmics i en contra de les necessitats socials, tant dels esplais i caus com de la resta de persones, quan ja se sap que l’espai públic no és de qui governa, sinó de totes.

Visibilitat i perseverància

És per això, i després de que ahir quedés demostrat que realment ni la pluja ni res no ens atura, que hem de seguir lluitant per rebre el reconeixement que sabem que ens mereixem.

Lluitarem perquè creiem en la nostra tasca, en la nostra acció social, i volem que l’administració ens ofereixi els recursos que té i que necessitem per fer bé la nostra feina, perquè tal i com es podia llegir en alguna de les moltes pancartes que ahir passejaven per Portal de l’Àngel, “a l’esplai també eduquem”.

El dissabte, a més, vam començar els actes fent-nos visibles en el nostre entorn més proper: els districtes. Creiem que si aconseguim arribar a les administracions més pròximes, la nostra veu serà escoltada des de més amunt.

Després d’ahir, però, no ens aturarem. Tirarem endavant un projecte de totes i per a totes, per tal de recuperar els espais que sempre haurien d’haver sigut nostres. Això sí, per fer-ho ens calen mans i ments. Necessitem que els esplais creieu en el projecte, i que cada una de les persones que en formem part, donem el que puguem per fer-lo encara més potent, perquè com va quedar demostrat ahir, juntes som més fortes.

Submit a Comment