Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

La diversitat ens mobilitza!

La diversitat ens mobilitza!

Autors: Equip de monitors i monitores de l’Esplai ASDIVI (Viladecans)

L’ASDIVI, que va néixer el 1991 (l’any vinent farem 25 anys de vida!), és un esplai de Viladecans que es dedica a treballar amb persones amb diversitat funcional de totes les edats, infants, joves i també adultes. Actualment, el configuren 30 participants i 10 monitors i monitores. Pertanyem al sector Baix Llobregat d’Esplais Catalans.

Volem compartir el següent article, que vam publicar al maig al butlletí anual de l’associació homònima en què es troba l’esplai. Així, volem transmetre la nostra experiència i que més gent s’animi a conèixer la nostra realitat i formar-ne part. D’aquesta manera podrem aconseguir, a poquet a poquet, una societat més inclusiva. Amb això, pretenem fer-nos veure i captar més persones amb iniciativa per fer créixer el nostre projecte.

Aquest és l’article:

” Ei gent! Sabeu què és un esplai? Coneixeu l’ASDIVI?

A l’esplai fem diverses activitats: sortides, tallers, colònies… I sabeu per què ho fem? Ho fem perquè tenim un propòsit en comú: les ganes i la il·lusió per tirar endavant un projecte que aconsegueixi una transformació social a través de l’educació en valors i del treball en equip de tots els agents implicats.

Les nostres eines són les activitats en el temps de lleure a través de les quals transmetem la importància de la tolerància, el respecte i la inclusió. Així doncs, la nostra principal tasca és fer arribar a tothom la importància d’acceptar la diversitat com un aspecte primordial i positiu pel desenvolupament individual i social de totes les persones, ja que les diferències que presentem contribueixen a enriquir el nostre entorn, les nostres relacions i vivències.

Tot això és el que impulsem a través de l’ASDIVI, un espai que considerem la nostra segona llar, on podem ser nosaltres mateixes sense ser jutjades. També ens permet opinar, creant un espai de treball i cohesió en el qual s’estableixen vincles afectius que van més enllà del benefici individual. Perquè totes juntes reivindiquem uns mateixos ideals en pro d’un bé comú.

Entenem que aquesta tasca, en aquests moments, forma part d’un ideal difícil d’assolir només amb la nostra intervenció. Per això considerem que és feina de tots i totes apostar per un canvi que ens permeti arribar a la normalització entesa com la igualtat d’oportunitats, de compartir els mateixos drets i deures, de valorar les capacitats i les diferències de cada individu.

“Molta gent petita, en llocs petits, fent petites coses, pot canviar el món”

Res no ens atura, la diversitat ens mobilitza!

Submit a Comment