Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Deu dies inoblidables

Deu dies inoblidables

Autor: Ferran Figueras Carreño, monitor de l’esplai El Refugi

Arriba el mes de juliol i l’esplai El Refugi (Santa Perpètua de Mogoda) es prepara per una de les activitats que organitza més esperades de l’any per tots: nens i nenes, monitors i monitores, pares i mares. Serà un mes on els infants de l’esplai passaran 10 dies amb els seus monitors envoltats de natura i on gaudiran d’activitats, jocs i excursions que recordaran sempre.

Per on començar a explicar-los? És un tema complicat perquè podríem començar per moltes coses, però crec que el primer de tot ha de ser el terreny. Un terreny que en acabar els campaments ja s’està buscant per l’any següent i quan aquest finalment es troba es lloga per 30 dies que es partiran en tres tandes de 10 dies, per on passaran els diferents grups de l’esplai (set dels nou que hi ha). El grup de Joves i el grup d’últim any fan campaments o rutes a part.

A partir d’aquí, cada grup comença entre finals de maig i principis de juny, depenent de la tanda on vas, a preparar els seus deu dies. Són mesos de llarga preparació i dures reunions però que es compensen quan arriba el dia. A més, també comptem amb un gran equip de cuina i d’intendents (que acostumen a ser pares i mares dels infants que venen de campaments). Sense ells i elles, evidentment, no podríem menjar. En són una peça clau!

I tot comença el primer cap de setmana de juliol. El primer divendres del mes ja s’ha mobilitzat a monitors i pares i mares per ajudar a descarregar tot el material dels campaments del local de l’esplai i començar a carregar-lo al camió que, el dissabte a primera hora, ja estarà al campament preparat perquè el descarreguin i comencin a muntar els campaments. Els dos dies previs a la sortida de la primera tanda són molt importants i gràcies a l’ajuda dels pares i mares i dels monitors/es es pot fer amb rapidesa, perquè no és feina fàcil la de muntar el campament!

És un campament molt ben organitzat i que té una infraestructura important. Podríem començar pels amplis dipòsits que, connectats a l’aigua del riu, faran que puguem beure durant tot el mes de juliol, una aigua potabilitzada mitjançant químics. A més a més aquesta aigua arriba també a les dutxes, als diferents rentaplats del campament i als lavabos. Aquests dipòsits són una de les parts més importants dels campaments. Seguim per la cuina, on es farà tot el menjar que nens/es i monitors/es menjaran durant deu dies, un espai ampli, amb neveres, fogons, taules i tots els estris necessaris per cuinar. També tenim el menjador, amb les seves taules i el seu sostre per cobrir-nos de la pluja sempre que faci falta.

No poden faltar els dos lavabos, que muntats a sobre l’anomenat “clot del vàter”, fet abans a pic i pala, descansen durant els trenta dies, amb cadena i tot eh! I per últim hi ha els petits campaments dels diferents grups amb les seves tendes, el cartró per enganxar la cartellera del dia i el petit renta plats.

Quan ja arriba el darrer dia de campaments amb la tercera tanda també es rep l’ajuda de pares i mares i monitors/es que, en un obrir i tancar d’ulls, desmunten tota la infraestructura. I tot queda buit però, s’hi pares bé l’orella, es poden sentir les rialles dels infants que han gaudit aquests dies d’uns grans campaments.

Submit a Comment