Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Cuinar amb la canalla

Cuinar amb la canalla

Autor: Bernat Vilaró (@bernat_vilaro)

La Desiree és mare primerenca des de fa dos anys. Gairebé sense adonar-se’n, va adquirir coneixements i experiència per alimentar la seva filla amb una dieta sana. D’aquesta manera s’ha decidit per escriure i il·lustrar un llibre de receptes -és dissenyadora de professió. Però no un de qualsevol, sinó un de ben original!

El Recetario Mágico és un llibre amb més de 40 receptes divertides i casolanes, enfocat a cuinar amb els infants a partir de dos anys, colze a colze, i cullera a cullera. Pas a pas, a partir de les indicacions de mags i bruixots cuiners, fan que la cuina sigui molt més divertida a través d’encanteris, conjurs, trucs i pocions màgiques.

Aquest llibre de receptes pot ser molt útil a l’hora de fer tallers als esplais, i aprofitar per educar els infants en la salut i una alimentació sana, ecològica i equilibrada. El receptari està dividit amb un menú amb apartats com Begudes i pocions, Plat únic equilibrat, o Verdures i Fruites. El llibre dóna consells sobre temes com l’oli i els greixos, el sucre, la sal, productes ecològics, i també informació al voltant de les proteïnes animal versus la vegetal, aliments alternatius, làctics i begudes vegetals o cocció de cereals i llegums, entre moltes d’altres indicacions.

Els monitors i monitores poden trobar en aquestes receptes una manera divertida de fer tallers culinaris amb els infants, gràcies a la fantasia i als conjurs que hi ha a El Recitario Mágico. És una manera lúdica per aprendre per què serveix el que es menja, amb encanteris relacionats amb els ingredients de cada plat. Així, fins i tot es pot llegir una recepta com si fos un conte o una història (plena de màgia i fantasia) a la vegada que es cuina amb la canalla, i s’aprèn una mica més sobre alimentació saludable.

Per exemple, el pastís de mòmies (fet de poma) no es pot començar si no es diuen les paraules màgiques abans: “Cataplasmus catillo dulcis!”, segons indica el llibre. Les barquetes de taronja serveixen per recomanar la fruita fresca i natural, a la vegada que els nens poden construir la vela de les barques amb un escuradents.

Fins i tot es pot aprendre a sumar amb les galetes dominó. Tal i com diu l’autora, aquesta recepta de galetes de xocolata “és per cuinar amb nens i nenes, i tot i que he procurat reduir el sucre, són de consum ocasional”. I recomana: “Però sempre són millors les galetes casolanes que les industrials!”. Així doncs, cuina pedagògica, entretinguda i divertida, tot en un sol llibre!

L’autora també té un blog en què, entre altres articles, hi ha recomanacions per a fer un menú saludable, molt útil per als esplais quan marxen de colònies o de ruta i els monis han de cuinar per tota la canalla!

El llibre ja està disponible a totes les llibreries de Catalunya, i aviat estarà disponible en català i tindrà una versió per a iOs i Android.

Submit a Comment