Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Consultori de Francesc Ferrer i Guàrdia: què fem amb el llenguatge no sexista?

Consultori de Francesc Ferrer i Guàrdia: què fem amb el llenguatge no sexista?

Francesc Ferrer i Guàrdia, un dels nostres referents educatius més emblemàtics, es torna a connectar des del Més enllà amb 4G interdimensional per contestar les vostres preguntes. Doneu-li feina i envieu les vostres qüestions a consultoriferreriguardia[arroba]gmail.com, periòdicament tornarà per donar-vos la resposta!

Monitora curiosa (MC): Esperit d’en Ferrer! Una vegada més t’invoquem! Volem conèixer la teva opinió!

Francesc Ferrer i Guàrdia (FFG): Jo no opino! Això ho fan els mortals!

MC: Se’ns en fot! Volem respostes!

FFG: Això ja m’agrada més. Digueu.

MC: Com que un dels pilars de l’Escola Moderna era la coeducació i vos ereu un gran defensor de la igualtat entre homes i dones, volem saber la vostra opinió… ai, no. Volem respostes a l’interrogant: què fem amb el llenguatge no sexista? L’hem de practicar de valent?

FFG: Dona! I tant! Si no és de valent no val la pena fer res!

MC: Darrerament hi ha qui ho critica.

FFG: Doncs problema seu. A mi també em van dir de tot (i em van fer de tot, ja ho sabeu) per aquest mateix motiu. I mira que és evident, que a la terra està la cosa bastant repartida, no? Meitat i meitat pel cap baix; i si filem prim, fins i tot hi ha més dones que homes. Però és clar, és molt còmode tenir les dones dominades. Que treballin més i no es queixin, oi? I els tios a rascar-se la panxa i a manar, no? Patètic.

MC: I això del llenguatge?

FFG: Que sí, que es fotin. Que vagin sentint com parleu d’ells en femení i s’escandalitzin les seves ments antiquades. Us he vist a les reunions i assemblees, i he vist com se’ls hi estira el coll i se’ls hi recargolen els pensaments cada vegada que parleu en femení. Ho noto, m’arriben les ones fins aquí dalt. Que es traumatitzin, que els traumes quan abans millor. Alguns (i algunes també…) fins i tot ho arribaran a entendre. Potser fins i tot ho arriben a compartir i a disfrutar. És el soroll de les cadenes quan es trenquen. La primera vegada es fa estrany, però després li trobes el gust.

MC: Carai, sí que ho teniu clar.

FFG: Més clar que l’èter, companya… més clar que l’èter.

MC: Doncs moltes gràcies.

FFG: Tu les tens totes!

MC: Ok, deixem-ho aquí…

Submit a Comment