Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Les treballadores d’Esplac ens sumem a la vaga de dones del 8 de Març

Les treballadores d’Esplac ens sumem a la vaga de dones del 8 de Març

Autores: Treballadores de la Secretaria Tècnica d’Esplais Catalans.

En motiu de la jornada de lluita feminista del 8 de març, les treballadores d’Esplais Catalans ens sumem a la vaga i aturem la nostra activitat de manera parcial, de 12 a 12:30h.

Considerem important acollir-nos al dret de vaga, aturar la nostra producció i visibilitzar la nostra inactivitat per a que computi en el sumatori total d’aturades en la jornada d’avui. Això és rellevant doncs un cop es faci el recompte de les dones que no hem treballat productivament, nosaltres volem formar part part d’aquest total.

Hem decidit que parant la nostra producció mercantil ens sumem a les reivindicacions del Dia Internacional de la Dona Treballadora que, enguany, a més de reivindicar la millora de condicions laborals per a les dones amb la finalitat d’eradicar les desigualtats que es produeixen en el món laboral i mercantil, també visibilitzem totes aquelles tasques que assumim en espais no productius: el treball de cures, l’assumpció de tasques domèstiques i la reproducció pel «simple» fet de ser dones. Per aquest motiu, animem a totes les monitores dels esplais d’Esplac a sumar-se als actes i manifestacions que es convoquin avui en aquesta línia i que es continuï aquestes reivindicacions en contra les discriminacions i les desigualtats als esplais cada dissabte. L’educació és un àmbit molt feminitzat on les dones assumim invisiblement tasques de reproducció i de cures que van més enllà del que es veu cada dissabte a l’esplai. En el conjunt dels esplais d’Esplais Catalans, les monitores representem 2/3 del total i només assumim el 50% dels càrrecs amb responsabilitat política. De la mateixa manera, a la Secretaria Tècnica d’Esplais Catalans, de 18 persones contractades, 13 som dones que assumim diferents càrrecs i funcions de les quals, amb alta responsabilitat i càrrecs de decisió només n’hi ha 2 de 5.

Creiem que cal visibilitzar el sostre de vidre en el qual estem invisiblement situades, que forma part de l’estructura sistemàtica que l’educació, com a poder capitalista i socialitzador, reprodueix actualment. L’educació ha de ser lliure de valors patriarcals i cal que l’educació en el lleure sigui reconeguda pel voluntariat alhora que per la seva capacitat transformadora cap a un món més just, activitat desenvolupada principalment per dones i situades en un «sostre enganxifós» que ens encadena al treball de cures i ens allunya dels espais de presa de decisions. Per tots aquests motius, ens aturem aquest 8 de març de 2017.

*Foto: Mural de l’Assemblea de Joves de Santa Perpètua de Mogoda

Submit a Comment